Ιταλία: Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξαναρχίσει η μεταφορά μεταναστών στην Αλβανία
Meτανάστες που μεταφέρονται στη βορειοδυτική Αλβανία από την Ιταλία
AP Photo/Vlasov SulajΌπως γράφει σήμερα Σάββατο (2/11) ο Ιταλικός τύπος, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξαναρχίσει η μεταφορά μεταναστών στα δυο κλειστά κέντρα που η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να δημιουργήσει στην βόρεια Αλβανία.
Πιθανότατα την Δευτέρα, το πλοίο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, Libra, αναμένεται να κατευθυνθεί νότια της Λαμπεντούζα, σε διεθνή χωρικά ύδατα, για να περισυλλέξει μετανάστες οι οποίοι (αν κριθεί ότι, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο προέρχονται από ασφαλείς χωρες) θα μεταφερθούν στα κλειστά κέντρα του Γκιαντέρ και του Σενγκίν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πήγες του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών ανέφεραν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για μεταφορά «τουλάχιστον 60 με 70 μεταναστων».
Υπενθυμίζεται ότι στα δύο συγκεκριμένα κέντρα, στην φάση αυτή δεν υπάρχουν αιτούντες άσυλο, μετά από άρνηση του δικαστηρίου της Ρώμης να επικυρώσει την υποχρεωτική παραμονή 12 ανθρώπων, προερχόμενων από την Αίγυπτο και το Μπανγκλαντές.
Η διαμάχη εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας επί του όλου θέματος, στην Ιταλία, αναμένεται να συνεχιστεί.
Την περασμένη εβδομάδα, δικαστης της Μπολώνια προσέφυγε στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αίτημα να αποφανθεί αν το τελευταίο νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης Μελόνι για τος λεγόμενες «ασφαλείς χώρες», είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Στα εννέα εκατ. ευρώ το κόστος της ετήσιας διαμονής αστυνομικών στην Αλβανία
SPONSORED
Μόντρεαλ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Φόβοι για ύποπτο κρούσμα Έμπολα
10:53
Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό μετά από σύγκρουση οχημάτων
10:50
Το Qualco Foundation στηρίζει την ελληνική συμμετοχή στη 61η Biennale της Βενετίας
10:45
Γιαννακόπουλος: Ελάχιστη απαίτηση η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και λειτουργίας του Telekom Center
10:38