ΚΟΣΜΟΣ

Ορειβάτης χάθηκε στις Άλπεις και λυτρώθηκε χάρη σε μια γάτα (vid)

Ορειβάτης χάθηκε στις Άλπεις και λυτρώθηκε χάρη σε μια γάτα (vid)
reddit

Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ορειβάτης να τραυματιστεί, να χάσει τον δρόμο της επιστροφής από τις Άλπεις και τελικά να βρει τον λυτρωτή του στο πρόσωπο μιας ασπρόμαυρης γάτας; Όχι πολύ πιθανό, αλλά να που συνέβη σε έναν Ούγγρο που βίωσε δύσκολες στιγμές στην επιβλητική οροσειρά.

Σύμφωνα με τον Independent, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας επισκέφθηκε τις ελβετικές Άλπεις σε off-season περίοδο με αποτέλεσμα να βρει τελεφερίκ που δεν λειτουργούσαν. Το χειρότερο, ωστόσο, ήταν ότι τραυματίστηκε ελαφρά στον αστράγαλο, ενώ έχασε τον προσανατολισμό του και μαζί και τον δρόμο της επιστροφής στο μικρό χωριό Gimmelwald. Τότε ήταν που συνάντησε τον από μηχανής Θεό...

«Είδα μπροστά μου μια γάτα να περιφέρεται και σιγά σιγά να με πλησιάζει. Σηκώθηκα από εκεί που είχα καθίσει για να ξαποστάσω και άρχισα να την ακολουθώ. Κάθε λίγα βήματα που έκανε, γύριζε το κεφάλι για να δει αν είμαι πίσω της. Φτάσαμε σε ένα σημείο από όπου ξεκινούσε το μονοπάτι που θα με οδηγούσε στο χωριό. Χωρίς τη βοήθειά της, δεν θα μπορούσα να βρω το συγκεκριμένο μονοπάτι», δήλωσε ο ορειβάτης, ο οποίος τράβηξε τη... διάσωσή του σε βίντεο.

Όπως έγινε γνωστό λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η γάτα αυτή ανήκει σε ζευγάρι που διατηρεί hostel στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ