ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Όχι και να πληρώσουμε για τείχος του Τραμπ

Μεξικό: Όχι και να πληρώσουμε για τείχος του Τραμπ
REUTERS/Carlo Allegri

Εξωφρενική χαρακτήρισε ο Μεξικανός πρόεδρος τη δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αναγκάσει τη χώρα να πληρώσει για το τείχος που σκοπεύει να χτίσει στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

"Η πρόταση για το χτίσιμο του τείχους και η πεποίθησή του ότι το Μεξικό θα μπορούσε να το πληρώσει, είναι εξωφρενική", δήλωσε εκπρόσωπος του Μεξικανού προέδρου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό μετά την επίσκεψη του Τραμπ στη χώρα, την Τετάρτη.

"Αυτό που ξέρω είναι ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει ούτε μια πεντάρα αν θέλουν να χτίσουν έναν τοίχο από την άλλη πλευρά των συνόρων", πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος για προεδρικό χρίσμα έχει οργίσει τους Μεξικανούς με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι: «η χώρα στέλνει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών στις ΗΠΑ» αλλά και με την απειλή του ότι θα ακυρώσει τις εμπορικές συμφωνίες με το Μεξικό και θα αναγκάσει τη χώρα να χρηματοδοτήσει το "τείχος" του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την 70λεπτη συνομιλία του με τον Πένια Νιέτο, ο Τραμπ είπε ότι δεν συζήτησαν το ποιος θα πληρώσει για το τείχος που θα εμποδίζει τους παράνομους μετανάστες να περνούν στις ΗΠΑ.

Λίγες ώρες αργότερα όμως ο Μεξικανός πρόεδρος διέψευσε τον Τραμπ, λέγοντας ότι του δήλωσε πως τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσει το Μεξικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ