New York Times: Ο Τραμπ έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
(AP Photo/Alex Brandon)Το μεταβατικό επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ετοιμάσει εκτελεστικά διατάγματα και διακηρύξεις για την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, καθώς και για τη διαχείριση ορισμένων εθνικών μνημείων, ώστε να επιτρέψει περαιτέρω γεωτρήσεις και εξορύξεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times.
Ο Τραμπ αναμένεται επίσης να τερματίσει την αναστολή αδειοδοτήσεων σε νέους τερματικούς σταθμούς για εξαγωγές φυσικού αερίου και να ανακαλέσει το μέτρο που επιτρέπει στην Καλιφόρνια και σε άλλες πολιτείες να υιοθετούν αυστηρότερες προδιαγραφές για τη ρύπανση, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ορισμένα μέλη του επιτελείου εξετάζουν επίσης τη μεταφορά της έδρας της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) εκτός Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρουσία Μασκ η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι - Τι συζήτησαν οι τρεις τους
ΗΠΑ: Κατηγορίες σε τρία άτομα για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία Τραμπ για λογαριασμό του Ιράν
Επιστροφή ενοικίου: Μέχρι σήμερα Τετάρτη 30/09 οι διορθώσεις στο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων
04:00
«Ανακαίνιση κατοικίας: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία έκδοσης βεβαίωσης για ένταξη στο πρόγραμμα
03:00
Πέντε δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια τον Οκτώβριο από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών-Τι αφορούν
02:00
ΑΑΔΕ: Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν δήλωση ηλεκτρονικής τιμολόγησης
01:00