Ταϊλάνδη: Προειδοποίηση της γερμανικής πρεσβείας για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες
Ανανεώθηκε:
Ταιλάνδη
PixabayΤαξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η πρεσβεία της Γερμανίας στην Μπανγκόκ, προειδοποιώντας τους τουρίστες που σκοπεύουν να πάνε στο νησί Κο Φάνγκαν της νοτιοανατολικής Ταϊλάνδης, εναντίον του κινδύνου να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια.
Η προειδοποίηση της διπλωματίας της Γερμανίας ακολούθησε πληροφορίες περί απειλής συγκεκριμένα για τους Ισραηλινούς που θα πάνε στο νησί για τη γιορτή αυτή, η οποία προσελκύει κάθε μήνα χιλιάδες τουρίστες.
«Ενδείξεις» για τρομοκρατικές ενέργειες
Υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες «ενδείξεις» για «πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες» με στόχο την εορταστική εκδήλωση ή άλλα μουσικά φεστιβάλ ή συγκεντρώσεις πολλών ξένων στην Ταϊλάνδη, εξήγησε.
Η γερμανική πρεσβεία παρότρυνε τους υπηκόους της χώρας να αποφύγουν το Πάρτι της Πανσελήνου και παρόμοιες συγκεντρώσεις κόσμου μέχρι νεοτέρας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας διαβεβαίωσαν ότι το Κο Φάνγκαν είναι ασφαλές και χαρακτήρισαν αβάσιμες τις πληροφορίες περί απειλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bangkok Post. Πάντως η αστυνομία τόνισε πως παρ’ όλ’ αυτά, ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο νησί.
Τι λένε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, για παράδειγμα η Jerusalem Post, αναφέρθηκαν επίσης στην «απειλή», επικαλούμενα εσωτερικά έγγραφα της αστυνομίας της Ταϊλάνδης, ωθώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να εκδώσει κι αυτή ταξιδιωτική οδηγία.
Το Πάρτι της Πανσελήνου, που οργανώνεται στην παραλία Χαάντ Ριν (νότια) από τα χρόνια του 1980, προσελκύει ως ακόμα και 30.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσημη οδηγία από Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία να απομακρυνθούν από το Ιράν οι πολίτες τους
«Εγκαταλείψτε τη χώρα»: Οδηγία Ελληνικής Πρεσβείας και ΥΠΕΞ στους Έλληνες επισκέπτες στο Λίβανο
ΗΠΑ: Περίπου 130.000 κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο στο σκοτάδι από διακοπή ρεύματος
09:19
Βενεζουέλα: Καταδικάζει την «κλοπή» δεύτερου πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου από τις ΗΠΑ
09:09
Forest City: Η οικολογική πόλη των 100 δισ. δολαρίων στη Μαλαισία που κατέληξε πόλη-φάντασμα
09:00
Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα
08:50