Φιλιππίνες: Η Αμπού Σαγιάφ πίσω από την επίθεση με τα 14 θύματα στο Νταβάο
Η ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην πόλη Νταβάο των Φιλιππίνων, από την οποία κατάγεται ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι.
«Το γραφείο του προέδρου έστειλε γραπτό μήνυμα για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για αντίποινα της Αμπού Σαγιάφ. Στο δημαρχείο, αντιμετωπίζουμε την υπόθεση αυτή ως αντίποινα της Αμπού Σαγιάφ», δήλωσε στο κανάλι CNN των Φιλιππίνων η Σάρα Ντουτέρτε, δήμαρχος του Νταβάο και κόρη του προέδρου των Φιλιππίνων.
Ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενζάνα απέδωσε επίσης τη χθεσινοβραδινή επίθεση στην Αμπού Σαγιάφ, μια ισλαμιστική οργάνωση που έχει δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη γι' αυτή την ενέργεια, όμως δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε πως διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, η οποία υπέστη πολλές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες στο Τζόλο», δήλωσε ο Λορενζάνα σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Νορβηγία: «Εξηγήσεις» για την σχέση του με τον Επσταϊν θα δώσει πρώην Πρόεδρος των βραβείων Νόμπελ
18:41
Τσίπρας για Χίο: «Μία είναι η καθολική απαίτηση: Καμιά συγκάλυψη» - Το «καρφί» για Πλεύρη
18:30
Σοβαρό τροχαίο στο Σχιστό: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό και σφηνώθηκε σε χαντάκι
18:24
Κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
18:22