Αισιόδοξος για άμεση επίλυση του Κυπριακού ο Μάρτιν Σουλτς
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για άμεση λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Διαπίστωσα στην Αγκυρα για πρώτη φορά μια ειλικρινή διάθεση για την επίλυση του Κυπριακού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Σουλτς διαπίστωσε επίσης, ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών και του ΟΗΕ εκφράζονται με αισιοδοξία στο θέμα της επανένωσης. Επομένως, κατά την άποψή του, διαγράφεται μια σημαντική εξέλιξη τώρα, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί τα συντομότερο δυνατό.
«Η λύση του Κυπριακού θα ήταν ένα καταπληκτικό μήνυμα σε μια εποχή δύσκολων ευρωπαϊκών κρίσεων», πρόσθεσε και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να βοηθήσει και οικονομικά.
«Στο τέλος η Ε.Ε. πρέπει να αναγνωρίσει και να φροντίσει πως θα συμμετάσχει και οικονομικά στην επανένωση της Κύπρου και να βεβαιωθεί ότι θα αποζημιωθούν οι περιουσίες που απαλλοτριώθηκαν στα Κατεχόμενα».
Οι επιπτώσεις της αναβλητικότητας στις ζωές των ανθρώπων- Τρεις τρόποι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα
23:40
Επιδόματα, εφάπαξ, άδεια μητρότητας: Ποιες πληρωμές ξεκινούν αύριο από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
23:30
Ιράν: Έκρηξη σε δύο τάνκερ μετά από πρόσκρουση τους σε νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
23:26
ΗΠΑ: Νέο «όχι» ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αλάσκα σε Τραμπ - Απέρριψε προσφυγή του για τις εκλογές
23:24