ΚΟΣΜΟΣ

Νίγηρας: Νεκροί και τραυματίες στην επανεμφάνιση της Μπόκο Χαράμ

Νίγηρας: Νεκροί και τραυματίες στην επανεμφάνιση της Μπόκο Χαράμ
REUTERS / JOE PENNEY

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δύο τραυματίστηκαν, ως αποτέλεσμα επίθεσης μαχητών της Μπόκο Χαράμ σε χωριό του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, το βράδυ της Παρασκευής.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Μπαχαμάν Λαουάλι, κυβερνήτης της Ντίφα στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε ανατολικές περιοχές έπειτα από τις αρχές Ιουνίου, όταν η οργάνωση εξαπέλυσε μια ευρεία επίθεση, πριν υποχωρήσει από την ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού.

«Η οργάνωση έκανε ξανά την εμφάνιση της για ακόμη μια φορά στην Τουμούρ. Παρά την ισχυρή άμυνα των οπλισμένων κατοίκων με τόξα και μαχαίρια, οι δράστες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πέντε ανθρώπους, τραυματίζοντας δύο ακόμη», μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι μαχητές, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος, εξαπέλυσαν «την επίθεση τους περίπου στις 22:00 το βράδυ (τοπική ώρα)» και «δραπέτευσαν προς την Νιγηρία, διασχίζοντας τον ποταμό Γιόμπε, φυσικό σύνορο των δύο χωρών», σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ