Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τους οκτώ τραυματίες στη Δυτική Όχθη
Iσραηλινοί μεταφέρουν στο ασθενοφόρο τη σορό του Παλαιστίνιου δράστη μέλους της Χαμάς που πραγματοποίησε την επίθεση στη Δυτική Όχθη
AP Photo/Maya AlleruzzoΗ στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κοντά στην πόλη Άριελ της Δυτικής Όχθης την Παρασκευή (29/11), κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις σοβαρά.
Η οργάνωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο ένοπλος, Σαμίρ Μοχάμεντ Άχμαντ Χουσεΐν, 46 ετών, από το χωριό Αϊνάμπους κοντά στη Ναμπλούς, ήταν μέλος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ.
«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανακοινώνουν την ευθύνη τους για την επιχείρηση με τους πυροβολισμούς», αναφέρει η τρομοκρατική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
Ο Χουσεΐν σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στον τόπο της επίθεσης.
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ Magen David Adom δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από σπασμένα τζάμια.
Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πέρυσι τον Οκτώβριο.
Δεκάδες Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις Παλαιστινίων στους δρόμους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ενώ εκατοντάδες Παλαιστίνιοι - μεταξύ των οποίων ένοπλοι μαχητές, νεαροί που εκτοξεύουν πέτρες και άμαχοι περαστικοί - έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οκτώ τραυματίες από την επίθεση ενόπλου εναντίον ισραηλινού λεωφορείου στη Δυτική Όχθη
Ο πόλεμος που τελειώνει στα λόγια και η συμμαχία των … απροθύμων
07:45
Όσκαρ 2026: Η «μονομαχία» δύο ταινιών ανέδειξε ένα παλιό πρόβλημα της Ακαδημίας
07:40
Το δίλημμα της Ευρώπης και το «φρένο» στις πιέσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
07:36
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: «Θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ, «βλέπει» τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Νέο «κύμα» επιθέσεων σε Τεχεράνη και Λίβανο
07:29