Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές δεν θα ενταχθούν στην κυβέρνηση Μπαϊρού
Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές δεν θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, υπό την ηγεσία Φρανσουά Μπαϊρού, ανακοίνωσε σήμερα ο Μπορίς Βαλό, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών.
Ορίζοντας τον σύμμαχό του Μπαϊρού για πρωθυπουργό, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να συνεχίσει την πολιτική του, είπε ο Βαλό, χαρακτηρίζοντας την επιλογή Μπαϊρού «επικίνδυνη».
Οι Σοσιαλιστές είχαν θεωρηθεί πιθανοί ρυθμιστές μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του Μισέλ Μπαρνιέ την περασμένη εβδομάδα, που πυροδότησε τη δεύτερη μεγάλη πολιτική κρίση στη Γαλλία μέσα σε έξι μήνες.
«Δεν θα υπάρξει εκ των προτέρων μομφή», δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, ο πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, οι ψήφοι του οποίου, μαζί με αυτές των βουλευτών της αριστεράς, επέτρεψαν την ανατροπή του πρώην πρωθυπουργού Μισέλ Μπαρνιέ στην Εθνοσυνέλευση.
Από την πλευρά του, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Η Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI) τάχθηκε υπέρ μιας πρότασης μομφής κατά του Μπαϊρού επειδή δεν προέρχεται από τις τάξεις της αριστεράς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από τον Μπαρνιέ στον Μπαϊρού: Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας δεν έχει τη στήριξη των Σοσιαλιστών
Γαλλία: Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά τον διορισμό του Φρανσουά Μπαϊρού
Αεροπορικές: Επιστρέφει μέχρι νεοτέρας η σύνδεση Αθήνας με Μέση Ανατολή – Ποιες εταιρίες πετάνε πού
07:14
Απειλές και κατηγορίες για καταπάτηση της εκεχειρίας από ΗΠΑ και Ιράν λίγο πριν τις συνομιλίες
07:05
Καιρός Μ. Παρασκευής: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές - Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (10 Απριλίου)
06:30