Νάνσι Πελόζι: Εισήχθη σε νοσοκομείο στο Λουξεμβούργο μετά από τραυματισμό
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι
AP Photo/Stephanie ScarbroughΗ πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο Λουξεμβούργο και εισήχθη σε νοσοκομείο για εξετάσεις, ανακοίνωσε το γραφείο της σήμερα.
Η 84χρονη Δημοκρατική πολιτικός, που εκλέγεται στο Σαν Φρανσίσκο, είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Παραιτήθηκε από το αξίωμα αυτό το 2023 αλλά παραμένει μέλος του Σώματος. Τον Νοέμβριο επανεξελέγη για άλλα δύο χρόνια.
Ο πρόεδρος της Βουλής κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στις ΗΠΑ, μετά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της χώρας.
Η Πελόζι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έγκριση του νομοσχεδίου του Τζο Μπάιντεν, ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων, για την ανάπτυξη των υποδομών το 2022.
Η σχέση σύγκρουσης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν εκείνη έσκισε, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, το 2020.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Πελόζι λέει ότι η καθυστέρηση του Μπάιντεν να αποχωρήσει έπληξε τους Δημοκρατικούς
Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
23:50
Γάζα: Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι - Τουλάχιστον έξι νεκροί
23:40
Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονου από τη Θεσσαλονίκη
23:27
Μετά από τρεις σερί ήττες... νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Βιλερμπάν
23:15