Νεκροί σε ισραηλινή επιχείρηση 20 μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι σκότωσε είκοσι Παλαιστίνιους μαχητές κατά την επιχείρησή του σε ένα νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας το οποίο, όπως λέει, χρησιμοποιείτο ως «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς.
Από την επιχείρηση αυτή, που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, τέθηκε «εκτός λειτουργίας» το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, το τελευταίο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα που λειτουργούσε ακόμη στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
«Περίπου 20 τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και οι ισχυροί εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετήσει οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» ανέφερε ο στρατός.
Χθες, αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, ο στρατός ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν «περισσότεροι από 240 τρομοκράτες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ», μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του νοσοκομείου, Δρ Χοσάμ Αμπού Σαφίγια. Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στο Ισραήλ για ανάκριση καθώς πιστεύεται ότι «θα μπορούσαν να είναι σε θέση να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες». Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο αν θα μεταφερθεί και ο διευθυντής του Καμάλ Αντουάν, ο στρατός δεν έκανε κάποιο σχόλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Τουλάχιστον επτά νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο
SPONSORED
Αφαιρείται το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι - Η δικαστική απόφαση
11:14
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 19χρονου που έτρεχε με 173 χιλιόμετρα - Το όριο ήταν τα 90χλμ
11:14
Ερασιτέχνης ανακάλυψε μοναδικό χρυσό δαχτυλίδι των Ρωμαίων
11:10
Πανελλήνιες 2026: «Πιο δύσκολα από πέρσι» τα θέματα στη Χημεία
11:09