ΚΟΣΜΟΣ

Οικογένεια επίδοξου βιαστή ζήτησε την αθώωση του δολοφόνου του

Οικογένεια επίδοξου βιαστή ζήτησε την αθώωση του δολοφόνου του
Larry W. Smith/Getty Images/Ideal Images

Από όλες τις κατηγορίες απαλλάχθηκε ένας οδηγός ταξί από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης, παρότι σκότωσε με γαλλικό κλειδί τον επίδοξο βιαστή της συζύγου του. Κι αυτό συνέβη έπειτα από αίτημα των συγγενών του θύματος...

Ο Μαμαντού Ντιαλό βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη από εκεί που δεν το περίμενε. Την ώρα που εργαζόταν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, δέχθηκε τηλεφώνημα από τη γυναίκα του, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ.

Ένας άνδρας ονόματι Ερλ Νας αποπειράθηκε να βιάσει τη σύζυγο του Ντιαλό και η επίθεση απετράπη χάρη στο θάρρος της αλλά και την επέμβαση μιας φίλης.

Ο Ντιαλό επέστρεψε σπίτι του άρον άρον και συναντήθηκε με τον επίδοξο βιαστή την ώρα που αυτός επιχειρούσε να τραπεί σε φυγή. Κατά τη διάρκεια του καβγά που ξέσπασε, ο Ντιαλό χτύπησε τον Νας στο κεφάλι με γαλλικό κλειδί, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη μάχη λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ενώ όλοι θα περίμεναν ο δράστης της δολοφονίας να βρεθεί στο στόχαστρο των συγγενών του Ερλ, συνέβη κάτι ασυνήθιστο.

Σε γράμμα που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η οικογένεια του Νας ζητούσε από τους δικαστές να αθωώσουν τον Ντιαλό.

«Παρότι η ζημιά που έγινε δεν μπορεί να διορθωθεί και μας πληγώνει πολύ, ελπίζουμε να μπει ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση. Τόσο για μας, όσο και για την οικογένεια του Ντιαλό», αναφερόταν μεταξύ άλλων στο γράμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ