Ζάμπια: Μεθυσμένος αστυνομικός άφησε ελεύθερους 13 κρατούμενους να κάνουν Πρωτοχρονιά
Ανανεώθηκε:
Φυλακή στην Αφρική (φωτογραφία αρχείου)
UNSPLASHΠρωτοχρονιά στα σπίτια τους έκαναν 13 κρατούμενοι σε φυλακή στη Ζάμπια, καθώς ένας μεθυσμένος αστυνομικός τους απελευθέρωσε ώστε να πάνε να γιορτάσουν το νέο έτος.
Το περιστατικό έγινε σε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας, τη Λουσάκα, ενώ και ο ίδιος ο αστυνομικός έχει διαφύγει, αναφέρει το BBC.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο υπεύθυνος για την απόδραση «σε κατάσταση μέθης, άρπαξε με τη βία τα κλειδιά του κελιού» από την αστυφύλακα.
Στη συνέχεια ξεκλείδωσε τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο κελί και έδωσε εντολή στους κρατούμενους να φύγουν, δηλώνοντας ότι είναι ελεύθεροι να περάσουν στο νέο έτος», δήλωσε.
Από τους 15 που ήταν υπό κράτηση, οι 13 δραπέτευσαν, λένε οι Αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι 13 συλληφθέντες κατηγορούνταν για εγκλήματα όπως επίθεση, ληστεία και διάρρηξη. Για την ώρα όλοι διαφεύγουν τη σύλληψη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζάμπια: Πάνω από 500 νεκροί από χολέρα - Αναβλήθηκε η επιστροφή στα σχολεία
Ελέφαντας σκότωσε τουρίστρια σε σαφάρι στην Ζάμπια - H στιγμή της επίθεσης
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ
14:38
Κρεμλίνο για συνθήκη New START: «Η Μόσχα θα ενεργήσει με υπευθυνότητα μετά την εκπνοή της»
14:34
Ιταλία: Νεκρή 22χρονη κοπέλα που μαχαιρώθηκε πισώπλατα από τον αδελφό της
14:26
ΕΔΕ για την τραγωδία στη Χίο: Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων
14:23