Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ανήμερα της επίσκεψης Μπλίνκεν στη Σεούλ
Ανανεώθηκε:
Τα μέσα ενημέρωσης3 της Νότιας Κορέας, μεταδίδουν την είδηση για την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα,. την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025.
AP Photo/Ahn Young-joonΗ Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο προς την Ανατολική Θάλασσα – όπως αποκαλείται στην κορεατική χερσόνησο η Θάλασσα της Ιαπωνίας – ανήμερα της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη Σεούλ.
«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς την Ανατολική Θάλασσα», αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.
Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα, εκτός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Αυτή ήταν η πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα εδώ και δύο μήνες.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Τσο Ταε-γιουλ καταδίκασαν σήμερα την εκτόξευση.
«Καταδικάζουμε την εκτόξευση πυραύλου από τη ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) σήμερα, μια νέα παραβίαση πολλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσο, χρησιμοποιώντας την επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά μαζί με την κόρη του
Πέντε τρόποι με τους οποίους η κβαντική τεχνολογία μπορεί να αλλάξει την καθημερινή μας ζωή
09:00
Φυλακές Δομοκού: Το προφίλ των δύο έγκλειστων που συνελήφθησαν μετά την έφοδο - Εντείνονται οι έρευνες για τη δολοφονία
08:45
Έντονη κινητικότητα στο χώρο του defense tech: Τα νέα αμυντικά έργα του 2026 και το ενδιαφέρον μεγάλων «παικτών»
08:42
Ραντεβού με AI: Το καφέ της Νέας Υόρκης όπου ο ψηφιακός έρωτας γίνεται εμπειρία
08:30