Συρία: 37 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών και φιλοτουρκικών δυνάμεων
Τουλάχιστον 37 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε άμαχοι, σκοτώθηκαν σε νέες συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων υπό τους Κούρδους και μονάδων υποστηριζόμενων από την Τουρκία στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η MKO έκανε λόγο για «σφοδρές μάχες στα περίχωρα της Μανμπίτζ… τις τελευταίες ώρες μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και μονάδων του εθνικού στρατού», με τη συνδρομή τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων.
Συμφωνία για να αποτραπεί ο «διαμελισμός» της Συρίας «έκλεισαν» οι Κούρδοι με τη νέα εξουσία
Στο μεταξύ, συμφωνία με τη νέα εξουσία στη Συρία για να αποφευχθεί ο «διαμελισμός» της χώρας ανακοίνωσε πως έκλεισε ο επικεφαλής των συριακών κουρδικών δυνάμεων.
«Συμφωνούμε στη σημασία της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας κι απορρίπτουμε οποιοδήποτε σχέδιο διαμελισμού που θα απειλούσε την ενότητα της χώρας» δήλωσε ο ηγέτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), Μαζλούμ Άμπντι, σε γραπτή δήλωσή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες διαβουλεύσεις ΗΠΑ και Τουρκίας για τη Συρία - Το νέο ταξίδι στην Άγκυρα και το Κουρδικό
Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Αναλυτικά οι αργίες του 2026
03:00
«Πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος: Από την 1η Απριλίου τίθενται σε ισχύ
02:00
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
01:00
Συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους ανά ταμείο
00:30