ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Επίθεση μίσους κατά εγκύου γυναίκας

Ισπανία: Επίθεση μίσους κατά εγκύου γυναίκας
REUTERS/Michaela Rehle

Ρατσισμός, μίσος και άγνοια είναι τα χαρακτηριστικά της επίθεσης που σημειώθηκε εναντίον εγκύου μουσουλμάνας και της οικογένειάς της στην Ισπανία.

Τη Δευτέρα η γυναίκα μαζί με τον άντρα της και τα δύο παιδιά της περπατούσαν σε κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης όταν τους πλησίασαν δύο άνδρες.

Αμέσως, σύμφωνα με τον Independent, ξεκίνησαν να φωνάζουν και να βρίζουν τη γυναίκα εξαιτίας της μαντίλας που φορούσε. Όταν ο άνδρας της προσπάθησε να αντιδράσει για τη χυδαία συμπεριφορά τους, εκείνοι άρχισαν να τον σπρώχνουν και να του επιτίθενται.

Όπως λέει η αστυνομία της Βαρκελώνης: «Η γυναίκα προσπάθησε να μπει ανάμεσα στους επιτιθέμενους και τον άνδρα της και εκείνη τη στιγμή ο ένας από αυτούς την κλώτσησε στην κοιλιακή χώρα.»

Περαστικοί που είδαν το περιστατικό σταμάτησαν για να τη βοηθήσουν και έπειτα περίμεναν μαζί με την οικογένεια μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Η μητέρα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις όπου, ευτυχώς, διαπιστώθηκε πως και η ίδια και το έμβρυο δεν αντιμετώπιζαν κίνδυνο.

Δύο άνδρες έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για το έγκλημα μίσους από την αστυνομία.

Οι ανακριτές ανέφεραν πως οι ύποπτοι έχουν διασυνδέσεις με ακροδεξιά ποδοσφαιρικά γκρουπ, στα μέλη των οποίων έχει απαγορευθεί η είσοδος στο γήπεδο από το 2010.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα από τα πολλά εγκλήματα μίσους που πλήττουν την Ισπανία αλλά και την Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο, με 215 παρόμοια να έχουν καταγγελθεί μόνο στην Ισπανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ