Ανοιχτός σε διάλογο με τον Τραμπ για Γροιλανδία και Αρκτική ο Δανός ΥΠΕΞ
Δανός υπουργός Εξωτερικών Lars Lokke Rasmussen
(AP Photo/Ebrahim Noroozi)Μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Γροιλανδία, ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για συνομιλίες με τον εκλεγμένο πρόεδρο για τα νόμιμα αμερικανικά συμφέροντα ασφαλείας.
«Η Δανία αναγνωρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέροντα ασφαλείας στην Αρκτική και είναι έτοιμη να τα συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί υπό τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ράσμουσεν από την Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται.
«Συμφωνούμε ότι οι Αμερικανοί έχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Αρκτική, τις οποίες συμμεριζόμαστε και επομένως, σε στενή συνεργασία με τη Γροιλανδία, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα αμερικανικά συμφέροντα» είπε ο Δανός υπουργός.
Συνάντηση με τον Τραμπ ζητά η πρωθυπουργός της Δανίας
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέριξεν, έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Τραμπ αλλά δεν αναμένει να συμβεί αυτό πριν από την ορκωμοσία του.
Ετοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Μούτε Έγκεντε, ζητώντας παραάλληλα να γίνονται σεβαστές οι φιλοδοξίες ανεξαρτητοποίησης της πατρίδας του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Δανία έστειλε μηνύματα στην «ομάδα» Τραμπ για τη Γροιλανδία και δηλώνει πρόθυμη για συνομιλίες
«Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Τραμπ» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας
SPONSORED
Παπαδημητρίου - ΣΦΕΕ: Η Ελλάδα κλείνει την πόρτα στην καινοτομία και στις επενδύσεις
10:39
Λάρισα: Πατέρας καταγγέλλει μπούλινγκ στο 16χρονο ΑμεΑ παιδί του - Στον εισαγγελέα η υπόθεση
10:36
Από Περιφερειακός Παίκτης σε Ενεργειακή Πύλη της Ευρώπης
10:25
Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί το 90% των ανθρώπων είναι δεξιόχειρες
10:23