Τραγωδία στη Νότια Αφρική: Διασώστες ανέσυραν 36 πτώματα από παράνομο χρυσωρυχείο
Εκσκαφέας κατά τη διάρκεια ανεύρεσης αγνούμενων σε ορυχείο Νότια Αφρικής
AP Photo/Themba HadebeΔιασώστες στη Νότια Αφρική ανέσυραν 36 πτώματα και απεγκλώβισαν 82 επιζώντες από ένα ορυχείο χρυσού σε μεγάλο βάθος κάτω από τη γη, όπως δήλωσε σήμερα η αστυνομία, η οποία πρόσθεσε πως οι επιζώντες θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράνομη εξόρυξη και μετανάστευση.
Η αστυνομία άρχισε να πολιορκεί το ορυχείο τον Αύγουστο και απέκοψε τον εφοδιασμό με τρόφιμα και νερό στην προσπάθεια να αναγκάσει τους χρυσωρύχους να βγουν από αυτό για να τους συλλάβει στο πλαίσιο της καταστολής της παράνομης εξόρυξης.
Ομάδα του Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε διασώστες να μεταφέρουν έναν άνδρα σε φορείο, ενώ μια άλλη ομάδα ανδρών, ένας από τους οποίους πολύ ισχνός, καθόταν στο έδαφος έχοντας γύρω του ένστολους αστυνομικούς και υγειονομικούς.
Πλάνα που ανήρτησε ομάδα για τα δικαιώματα των μεταλλωρύχων χθες, Δευτέρα, έδειχναν δεκάδες πτώματα και σκελετωμένους επιζώντες μέσα στο ορυχείο, το οποίο απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από την πόλη Στιλφοντέιν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 150 παράνομοι μεταλλωρύχοι διασώθηκαν από εγκαταλελειμμένο ορυχείο
Ζελένσκι: Ο Πούτιν σχεδιάζει να στείλει στο μέτωπο επιπλέον 300.000 στρατιώτες στα τέλη Σεπτεμβρίου
21:15
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κώστος Πάρου
21:09
Σουηδία: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για την επίθεση με σπαθί σε σχολείο με θύμα 17χρονη μαθήτρια
21:04
Νέο mega κοίτασμα φυσικού αερίου ανακοίνωσε πως ανακάλυψε το Ιράν
20:52