Συνεχίζει τα πλήγματα ο ισραηλινός στρατός - Τι λέει για τους ομήρους ο Ισλαμικός Τζιχάντ
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο (18/1) ότι έπληξε χθες 50 «στόχους τρομοκρατών» κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας.
Στο μεταξύ ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε ότι «οι οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων θα πρέπει να ζητήσουν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να σταματήσουν την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών, κατά τις ώρες που απομένουν πριν από την έναρξη της εφαρμογής μιας συμφωνίας εκεχειρίας, καθώς αυτό «θα μπορούσε να είναι μία αιτία για το θάνατο των παιδιών τους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του.
Ο εκπρόσωπος, Αμπού Χάμζα είναι ενταγμένος στην ένοπλη πτέρυγα των ταξιαρχιών αλ Κουντς στη Γάζα, που κρατάει επίσης, Ισραηλινούς ομήρους, παρά το γεγονός ότι η Λωρίδα της Γάζας ελέγχεται από την ένοπλη οργάνωση Χαμάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ και Κατάρ επιβεβαιώνουν την έναρξη της εκεχειρίας το πρωί της Κυριακής
Οι ρωγμές στο ισραηλινό πολιτικό σύστημα θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο την εκεχειρία στη Γάζα
Το Ισραήλ θα αφήσει ελεύθερους 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους με αντάλλαγμα 33 Ισραηλινούς ομήρους
SPONSORED
Τραμπ: Εξουδετέρωθηκε ο δεύτερος στην ιεραρχία του ISIS παγκοσμίως, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι
08:19
Η Ιταλία έστειλε δύο ναρκαλιευτικά στα Στενά του Ορμούζ
08:10
Eurovision 2026: Σε ποιες θέσεις εμφανίζονται Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό
08:00
Το πείραμα του ελληνικού ακτινιδίου στην αχανή αγορά της Ινδίας
07:50