Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, μεταδίδουν αραβικά μέσα
Ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις έξω από την φυλακή Οφέρ ενόψει της απελευθέρωσης Παλαιστινίων
AP Photo/Mahmoud IlleanΤην απελευθέρωση του πρώτου «γκρουπ» Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, μεταδίδει το αραβικό μέσο al arabiya.
Η διαδικασία ταυτοποίησης για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων από τον Ερυθρό Σταυρό στις φυλακές Οφέρ ήταν «μαραθώνια».
Το γραφείο Τύπου της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ορισμένοι από αυτούς που απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές και έφτασαν με τις οικογένειές τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Συνολικά 90 Παλαιστίνιοι πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα, στην πλειονότητά τους γυναίκες και ανήλικοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των κρατουμένων είναι και η Χαλίντα Τζαράρ, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP). Συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου στη Δυτική Όχθη και κρατείται χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Δακρυγόνα έξω από τις φυλακές
Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Al Jazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα σε Παλαιστίνιους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη φυλακή Οφέρ για να υποδεχθούν τους κρατούμενους που αναμένεται να απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρώτη μέρα εκεχειρίας: Ελπίδες μετά την ανταλλαγή ομήρων με κρατούμενους - Βοήθεια μπαίνει στη Γάζα
Ερευνητές ανακάλυψαν τα γενετικά μυστικά που κρατούν τη χελώνα Τζόναθαν ζωντανή στα 194 χρόνια της
11:06
Υπόθεση Βαλυράκη: Έφεση από την οικογένεια - «Θα παλέψω κόντρα στο παρακράτος» είπε η σύζυγός του
11:05
Κηφισός: Μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Πειραιά μετά από τροχαίο με τρία αυτοκίνητα
10:53
«Θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου» λέει ο δήμαρχος που έγινε «ασπίδα» για Γάλλους μαθητές
10:51