ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βρέθηκαν 640 κιλά εκρηκτικών σε νεκροταφείο

Τουρκία: Βρέθηκαν 640 κιλά εκρηκτικών σε νεκροταφείο
REUTERS/Sertac Kayar

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν την αποτροπή βομβιστικής επίθεσης καθώς ανακάλυψαν και κατάσχεσαν 640 κιλά εκρηκτικών διασκορπισμένα σε ένα κοιμητήριο του Ντιγιάρμπακιρ.

Συνολικά, εντοπίστηκαν «οκτώ φιάλες υγραερίου, 1.700 μέτρα καλώδια, δύο μπιτόνια 120 κιλών το καθένα γεμισμένα 240 κιλά αμμωνία αναμεμειγμένη με νιτρικό», σε πέντε διαφορετικές περιοχές όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan, επικαλούμενο το γραφείο του κυβερνήτη.

Μάλιστα, τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από τον τάφο της μητέρας του αντιπροέδρου του AKP, Μεχντί Εκέρ, του οποίου «ο αδελφός, ο πατέρας, ο θείος έχουν ταφεί» σε αυτό το κοιμητήριο.

Παρά την απειλή, ο Εκέρ διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο αύριο Κυριακή, την παραμονή της μουσουλμανικής Γιορτής της Θυσίας. Ωστόσο είπε: "Είχαν σχεδιάσει ένα μακελειό. Αυτό δεν ήταν σχέδιο δολοφονίας ενός μόνο προσώπου. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι θα βρίσκονταν στο στόχαστρο την ίδια στιγμή με εμένα".

«Από τη μία έχουμε το PKK, από την άλλη το Ντάες, από μια άλλη πλευρά τους γκιουλενιστές... Πρόκειται για οργανώσεις που συνδέονται μεταξύ τους» πρόσθεσε ο Μεχντί Εκέρ.

Η ταυτότητα των αυτουργών αυτής της απόπειρας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ