Η Κολομβία στέλνει στρατιωτικό αεροπλάνο στις ΗΠΑ για να παραλάβει περισσότερους από 100 απελαθέντες
Η Κολομβία στέλνει αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επαναπατρίσει 110 Κολομβιανούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Σύμφωνα με το CNNi, το αεροπλάνο θα απογειωθεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο CATAM της Κολομβίας το απόγευμα της Δευτέρας και πρόκειται να φτάσει στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας για να παραλάβει τους απελαθέντες.
Η Κολομβία κατέληξε την Κυριακή σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για να δεχτεί τους απελαθέντες μετανάστες που επιστρέφονται με στρατιωτικά αεροπλάνα, μετά από έναν καταιγισμό απειλών από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που περιελάμβανε και επιβολή δασμών.
Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η πτήση της κολομβιανής πολεμικής αεροπορίας συμμορφώνεται με τις δεσμεύσεις της κολομβιανής κυβέρνησης και ανταποκρίνεται στα πρότυπα αυτού που περιέγραψε ως «αξιοπρεπή επιστροφή» των απελαθέντων.
Η πτήση θα μεταφέρει επίσης ιατρικό προσωπικό και αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης και του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας.
Η Κολομβία δήλωσε ότι αναμένει να στείλει άλλο ένα αεροπλάνο τις επόμενες ημέρες με τον ίδιο στόχο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Συνεργασία ή δασμοί»: Πώς η Κολομβία γίνεται «παράδειγμα» της νέας εποχής Τραμπ
Υποχωρεί η Κολομβία στην υποδοχή μεταναστών υπό τον φόβο αμερικανικών δασμών
Ράμα: Μέσα στο 2026 η απόφαση για την ΑΟΖ - «Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα» απαντούν διπλωματικές πηγές
13:37
Le Parisien Matin: Η Ελλάδα εξετάζει σχέδιο για αποστολή Mirage στην Ουκρανία - Το δέλεαρ για την Αθήνα
13:36
Οι Φρουροί της Επανάστασης βάφουν μπλε πύραυλο «για τα αγόρια του Ιράν»
13:32
Μαρινάκης για Κοβέσι: «Αποτελεί κοινό τόπο η επιτάχυνση των διαδικασίων για υποθέσεις πολιτικών προσώπων»
13:25