Το αεροπορικό δυστύχημα στην Ουάσιγκτον «έπρεπε να είχε αποφευχθεί» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan VucciΕρωτήματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/1) θέτει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τονίζει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας η τραγωδία «έπρεπε να είχε αποφευχθεί».
«Το αεροπλάνο βρισκόταν σε τέλεια, συνηθισμένη προσέγγιση στο αεροδρόμιο» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social.
«Το ελικόπτερο κατευθυνόταν απευθείας πάνω στο αεροπλάνο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Η νύχτα ήταν καθαρή, τα φώτα (προσέγγισης) του αεροπλάνου έλαμπαν, γιατί το ελικόπτερο δεν έκανε άνοδο ή κάθοδο ή στροφή» διερωτήθηκε ο ίδιος.
«Γιατί ο πύργος ελέγχου δεν είπε στο ελικόπτερο το να κάνει αντί να το ρωτάει αν είδε το αεροπλάνο. Αυτή είναι άσχημη κατάσταση, που είναι φανερό πως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί» επεσήμανε.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως η νύχτα που πέρασε ήταν «φρικτή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
CNNi: Ηχητικό ντοκουμέντο πριν και μετά τη σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο στην Ουάσιγκτον
Αεροσκάφος με 64 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με ελικόπτερο στον ποταμό Ποτόμακ στην Ουάσιγκτον
Δίκη Λυγγερίδη: «Δεχόμασταν επίθεση ενώ βοηθούσαμε τον Γιώργο στο έδαφος» - Προβλήθηκε νέο βίντεο
19:00
Γερμανία: Ενός λεπτού σιγή στους σιδηροδρόμους για τον βίαιο θάνατο του ελεγκτή
18:51
Νορβηγία: «Εξηγήσεις» για την σχέση του με τον Επσταϊν θα δώσει πρώην Πρόεδρος των βραβείων Νόμπελ
18:41
Τσίπρας για Χίο: «Μία είναι η καθολική απαίτηση: Καμιά συγκάλυψη» - Το «καρφί» για Πλεύρη
18:30