Νορβηγία: Η αστυνομία κατέσχεσε ρωσικό πλοίο για τις ζημιές σε καλώδιο οπτικών ινών στη Βαλτική
Η Βαλτική θάλασσα
AP Photo/Sergei GritsΗ νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε ένα νορβηγικό πλοίο με ρωσικό πλήρωμα ως ύποπτο εμπλοκής στην πρόκληση ζημιών σε καλώδιο οπτικών ινών στη Βαλτική θάλασσα.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των αρχών της Λετονίας, ανέφερε η αστυνομία στην πόλη Τρόμσο της βόρειας Νορβηγίας.
«Υπάρχουν υποψίες πως το πλοίο ενεπλάκη στην πρόκληση σοβαρών ζημιών σε καλώδιο οπτικών ινών στη Βαλτική Θάλασσα μεταξύ Λετονίας και Σουηδίας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αστυνομία.
Το πλοίο, που είναι νορβηγικής ιδιοκτησίας και φέρει σημαία Νορβηγίας και κατονομάστηκε ως Silver Dania, είχε αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη στη Βαλτική θάλασσα και κατευθυνόταν προς το Μουρμάνσκ στον Αρκτικό Κύκλο, ανέφερε η αστυνομία.
SPONSORED
Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου: Συζητήθηκαν αγροτικές ενισχύσεις και τα μέτρα για ζωονόσους
16:23
«Τυλίξτε τα χρυσαφικά με αλουμινόχαρτο - Έχουν ραδιενέργεια»: Οι διάλογοι απατεώνων με θύμα τους
16:16
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ανανεώθηκε η θητεία των Παπανδρέου, Μουζάκη και Θάνου (vid)
16:15
Bank of America για Fed: Δεν βλέπει μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2026
16:12