Πεντάχρονος σκοτώθηκε από έκρηξη σε θάλαμο οξυγόνου ιατρικού κέντρου στο Ντιτρόιτ
Ένα 5χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και τραυματίστηκε η μητέρα του όταν θάλαμος οξυγόνου υπό πίεση εξερράγη, σήμερα Παρασκευή (31/01) σε ιατρικό κέντρο στα προάστια του Ντιτρόιτ.
Το παιδί που βρισκόταν μέσα σε υπερβαρικό θάλαμο, βρήκε ακαριαίο θάνατο. Η μητέρα του παιδιού που στεκόταν δίπλα στον θάλαμο υπέστη τραυματισμούς στα χέρια.
Η υπερβαρική θεραπεία οξυγόνου αυξάνει την παροχή οξυγόνου στο σώμα ενός ατόμου παρέχοντας καθαρό οξυγόνο σε κλειστό χώρο με υψηλότερη από την κανονική πίεση του αέρα. Χρησιμοποιείται για θεραπεία αποσυμπίεσης, για σοβαρές ασθένειες ή πληγές ιστών, παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα σε αιμοφόρα αγγεία, δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα αλλά και για βλάβες ιστών από ακτινοθεραπεία.
Οι υπερβαρικοί θάλαμοι περιέχουν 100% οξυγόνο, το οποίο είναι έως και πέντε φορές μεγαλύτερο σε ποσότητα από την ποσότητα οξυγόνου σε ένα κανονικό δωμάτιο. Η παρουσία τόσο μεγάλης ποσότητας οξυγόνου σε ένα περιβάλλον υπό πίεση μπορεί να το καταστήσει εξαιρετικά εύφλεκτο.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρκαγιά που ξεκίνησε μέσα στον θάλαμο του υπερβαρικού οξυγόνου.
Οικονομική συνεργασία και επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Πιερρακάκη με τον Τούρκο ομόλογο του Σιμσέκ
09:19
Η ηλεκτρική Jaguar της νέας εποχής μπήκε στο τελικό στάδιο εξέλιξής της
09:09
Bad Bunny: Ο Πορτορικανός σούπερ σταρ που κατέκτησε τον κόσμο – Γιατί όλοι μιλούν για αυτόν
08:59
Bloomberg: Ο Τραμπ θα διατάξει το Πεντάγωνο να αγοράζει άνθρακα - Τα σχέδιά του για την ενέργεια
08:49