Η Άγκυρα ελπίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα τερματίσει την συνεργασία με τους Κούρδους
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Mark SchiefelbeinΟ υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα τερματίσει τη συνεργασία των ΗΠΑ με την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον τους, σκοτώνοντας 23 μαχητές τους.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι 23 μαχητές που σκοτώθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη βόρεια Συρία ήταν μέλη της YPG και του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Η Τουρκία θεωρεί πως το PKK και η YPG είναι ταυτόσημες οργανώσεις, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες τις θεωρούν ξεχωριστές και έχουν θέσει υπό απαγόρευση το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, όμως στρατολόγησαν την YPG ως κύρια σύμμαχό τους στη Συρία, στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
«Ελπίζουμε ότι ο κύριος Τραμπ θα λάβει μία απόφαση, που θα βάλει ένα τέλος σε αυτό το συνεχιζόμενο λάθος στην περιοχή», είπε ο Φιντάν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα μαζί με τον ομόλογό του από το Κατάρ.
Ο ίδιος ανέφερε πως η YPG είναι ανίκανη να πολεμήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και διαδραματίζει μονάχα έναν ρόλο, καθώς κρατάει τους φυλακισμένους της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη φυλακή, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία, το Ιράκ, η Συρία και η Ιορδανία είχαν προκαταρκτικές συνομιλίες σχετικά με τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ - Φιντάν για τις εξελίξεις στη Συρία
Έρευνα ΒΕΑ: Κόστος, γραφειοκρατία, χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού τα μεγαλύτερα προβλήματα
13:19
Μεγάλα ματς στο Παγκόσμιο με σούπερ προσφορά* και ενισχυμένες αποδόσεις από το Pamestoixima.gr
13:16
Ιαπωνία: Ψέκασε κατά λάθος με σπρέι για αρκούδες μέσα σε ταχυδρομείο - Πέντε άτομα στο νοσοκομείο
13:12
Εκδίκηση για τον θάνατο του Χαμενεΐ ζητά ο Γκαλιμπάφ - Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία του
13:06