Πρόεδρος του Μεξικού: «Φρένο» για ένα μήνα στην επιβολή δασμών 25% βάζουν οι ΗΠΑ
H πρόεδρος του Μεξικού η Κλαούντια Σεϊνμπάουμ
AP Photo/Fernando Llano, File«Φρένο» βάζουν οι ΗΠΑ για ένα μήνα την επιβολή δασμών 25% σε προϊόντα από το Μεξικό έγινε γνωστό την Δευτέρα (3/2).
Αυτό έκανε γνωστό η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ μετά από μια «καλή συζήτηση» με τον Τραμπ, όπως ανέφερε.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται έρχεται αφού οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία, λέει η ίδια, μεταξύ άλλων ότι το Μεξικό θα ενισχύσει τα σύνορα με 10.000 στρατιώτες που θα αναπτυχθούν άμεσα.
Θα τους ανατεθεί η πρόληψη της διακίνησης ναρκωτικών στις ΗΠΑ - με ιδιαίτερη έμφαση στη φαιντανύλη, η οποία ήταν μία από τις αναφερόμενες ανησυχίες του Τραμπ.
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσης δεσμευτεί να εργαστούν για την πρόληψη της διακίνησης όπλων υψηλής ισχύος στο Μεξικό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καναδάς: «Παγώνει» συμφωνίες με τις ΗΠΑ το Οντάριο - Ακύρωσε σύμβαση με τον Μασκ
Λευκός Οίκος σε Καναδά για τους δασμούς: Μάλλον «παρανόησε» το διάταγμα Τραμπ
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00
Συρία: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
22:58
Παράταση για ένα χρόνο στην επιδότηση προσωρινής στέγασης για τους πλημμυροπαθείς του Daniel
22:47
Νεκρός Αμερικανός σκιέρ στις Άλπεις - Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο εκπαιδευτής του
22:41