Tην ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις ΗΠΑ ξεκινά το Μεξικό
Αστυνομικός στο Μεξικό
AP Photo/Refugio RuizΤο Μεξικό άρχισε την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποσχέθηκε σε αντάλλαγμα για την αναστολή της απειλής της Ουάσιγκτον να επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς 25% στα μεξικανικά προϊόντα.
«Έχουμε αρχίσει ήδη να στέλνουμε (τους στρατιώτες)», δήλωσε ειδικότερα η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ κατά τη διάρκεια της πρωινής της συνέντευξης Τύπου.
Η Σέινμπάουμ διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί εντός των Πολιτειών, οι οποίες «δεν έχουν τόσα προβλήματα ασφάλειας». «Πρόκειται για μια ανάπτυξη δυνάμεων που δεν αφήνει την υπόλοιπη χώρα χωρίς ασφάλεια» πρόσθεσε η ίδια.
Ο μεξικανικός Τύπος κάνει λόγο από σήμερα το πρωί για την επιστράτευση στρατιωτών και μελών της Εθνοφρουράς προς διάφορες πόλεις στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Τιχουάνα και η Ματαμόρος.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι σχεδόν 300 στρατιώτες βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Μέριντα, στη νότια Πολιτεία Γιουκατάν.
Τη Δευτέρα, οι δύο πρόεδροι ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν για έναν μήνα την εφαρμογή των τελωνειακών δασμών, οι οποίοι πρόκειται να αυξήσουν κατά 25% την τιμή επί των εισαγωγών από το Μεξικό.
Σε αντάλλαγμα, το Μεξικό δεσμεύτηκε να στείλει 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό «να σταματήσουν τη ροή της φαιντανύλης (σ.σ. θανατηφόρου οπιοειδούς ναρκωτικού) και των παράτυπων μεταναστών» στις ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ντόναλντ Τραμπ: «Παγώνει» τους δασμούς στις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό (vid)
08:26