ΚΟΣΜΟΣ

Tην ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις ΗΠΑ ξεκινά το Μεξικό

Αστυνομικός στο Μεξικό

AP Photo/Refugio Ruiz

Το Μεξικό άρχισε την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποσχέθηκε σε αντάλλαγμα για την αναστολή της απειλής της Ουάσιγκτον να επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς 25% στα μεξικανικά προϊόντα.

«Έχουμε αρχίσει ήδη να στέλνουμε (τους στρατιώτες)», δήλωσε ειδικότερα η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ κατά τη διάρκεια της πρωινής της συνέντευξης Τύπου.

Η Σέινμπάουμ διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί εντός των Πολιτειών, οι οποίες «δεν έχουν τόσα προβλήματα ασφάλειας». «Πρόκειται για μια ανάπτυξη δυνάμεων που δεν αφήνει την υπόλοιπη χώρα χωρίς ασφάλεια» πρόσθεσε η ίδια.

Ο μεξικανικός Τύπος κάνει λόγο από σήμερα το πρωί για την επιστράτευση στρατιωτών και μελών της Εθνοφρουράς προς διάφορες πόλεις στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Τιχουάνα και η Ματαμόρος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι σχεδόν 300 στρατιώτες βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Μέριντα, στη νότια Πολιτεία Γιουκατάν.

Τη Δευτέρα, οι δύο πρόεδροι ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν για έναν μήνα την εφαρμογή των τελωνειακών δασμών, οι οποίοι πρόκειται να αυξήσουν κατά 25% την τιμή επί των εισαγωγών από το Μεξικό.

Σε αντάλλαγμα, το Μεξικό δεσμεύτηκε να στείλει 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό «να σταματήσουν τη ροή της φαιντανύλης (σ.σ. θανατηφόρου οπιοειδούς ναρκωτικού) και των παράτυπων μεταναστών» στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TECH

Ανθρωποειδή ρομπότ θα χρησιμοποιήσει η Κίνα για τη φύλαξη των συνόρων με το Βιετνάμ

ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία στην ΕΕ: 200 παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινικό γονίδιο - Χρησιμοποιήθηκε και στην Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: «Ήρθε το τέλος, θα μείνω απολύτως μόνος μέχρι τα 16» - Οι ανήλικοι «αποχαιρετούν» τα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες και αλιείς αποκλείουν το λιμάνι του Βόλου - Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Νέα μπλόκα από αύριο σε Ρίο-Αντίρριο, λιμάνι Βόλου και Θεσσαλονίκης - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

TECH

Ερευνητές ξεγέλασαν την τεχνητή νοημοσύνη με «ξόρκια» πολύ επικίνδυνα για να δημοσιοποιηθούν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: «Ο Μητσοτάκης ζήτησε να δούμε τη δυνατότητα παράτασης του προγράμματος ΓΑΙΑ - Οι 6 βουλευτές βιάστηκαν λίγο»

ΕΛΛΑΔΑ

«Αποκλείουμε τη χώρα από στεριά και θάλασσα»: Έτοιμοι για σύγκρουση οι αγρότες

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης