Ο Ραχίμ Αλ Χουσαίνι νέος πευματικός ηγέτης των Ισμαηλιτών ύστερα από το θάνατο του Αγά Χαν
Μεσίστια η σημαία στο Ίδρυμα Αγά Χάν στη Λισαβώνα
AP Photo/Ana BrigidaΟ Ραχίμ Αλ Χουσαίνι, ο γιος του Αγά Χαν Δ΄, θα διαδεχτεί τον πατέρα του, αναλαμβάνοντας πνευματικός ηγέτης των Νιζαριτών Ισμαηλιτών, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (5/2).
Ο Αγά Χαν απεβίωσε την Τρίτη (4/2) στη Λισαβόνα, σε ηλικία 88 ετών περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.
Ο γιος του, που θεωρείται «απευθείας απόγονος του προφήτη Μωάμεθ», θα γίνει έτσι ο 50ός κληρονομικός ιμάμης των Ισμαηλιτών, που υπολογίζονται γύρω στα 12-15 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, κυρίως στην κεντρική και νότια Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η ταφή και η ανάγνωση της διαθήκης του θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει τελετή τιμής.
Οι Ισμαηλίτες είναι μια σιιτική μουσουλμανική αίρεση που σέβεται έναν αριθμό ιμάμηδων, συμπεριλαμβανομένου του ιμάμη Ισμαήλ, ο οποίος πέθανε το 765 μ.Χ.
Ο πρίγκιπας Καρίμ Αγά Χαν διαδέχθηκε τον παππού του ως ιμάμης των Ισμαηλιτών μουσουλμάνων το 1957 σε ηλικία 20 ετών.
Nova: Στηρίζει και αναδεικνύει σταθερά τη μεγάλη γιορτή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα!
15:18
Το ντίζελ στην Ευρώπη ξεπέρασε τα 200 δολάρια / βαρέλι - Άλμα σχεδόν 9,5%
15:17
Χαράλαμπος Αθανασίου και Τάσος Χατζηβασιλείου στην τρίτη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ
15:16
Η γυναικολογική φροντίδα σε κάθε ηλικία: Γιατί η εξατομίκευση κάνει τη διαφορά
15:14