«Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενωμένη» - Απάντηση Γάλλου υπουργού για τους δασμούς του Τραμπ
Δασμοί
(AP Photo/Noah Berger, File)«Η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει σθεναρά και με ενότητα στους δασμούς που επέβαλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Μαρκ Φερασί.
Ο Τραμπ αύξησε σημαντικά χθες, Δευτέρα, τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στο 25% «χωρίς εξαιρέσεις ή απαλλαγές», σε μια κίνηση για την οποία ελπίζει πως θα βοηθήσει τις βιομηχανίες στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει ένα πολυμέτωπο εμπορικό πόλεμο.
Η Γαλλία δεν είναι μείζων παραγωγός αλουμινίου ή χάλυβα, όμως ο Φερασί δήλωσε πως μπορεί να πληγεί έμμεσα από τους δασμούς.
«Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενωμένη»
«Θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις από τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ. Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενωμένη, επειδή ξέρουμε ότι η στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ είναι να διχάσει τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Φερασί στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.
«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, πρέπει να απαντήσουμε σθεναρά. Η Ευρώπη είναι ικανή να το κάνει», πρόσθεσε.
Η Gibson παρουσιάζει νέα συλλεκτική συνεργασία με τον Κιθ Ρίτσαρντς
16:12
«Μύλος» ξανά η εξεταστική: Κωνσταντοπούλου κατά Αραχωβίτη - Οι διάλογοι
16:03
Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στην περιοχή της Παλλήνης
16:00
Αγρότες: «Ναι» στον διάλογο με Μητσοτάκη αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή – Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης
15:56