Συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Ρούμπιο με τον πρίγκιπα - διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο.
AP PhotoΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο έγινε δεκτός σήμερα το απόγευμα από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως έγινε γνωστό από τους συνεργάτες του.
Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 18.00, τοπική ώρα, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Ρούμπιο, που συνοδεύεται στο ταξίδι αυτό από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουόλτς και τον ειδικό απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, αναμένεται ότι θα συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο του θύλακα.
Το πρωί, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρούμπιο προσγειώθηκε στο Ριάντ, προερχόμενο από το Ισραήλ, όπου ο Αμερικανός υπουργός προσέφερε την άνευ όρων στήριξη των ΗΠΑ στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Λίγο μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, τον Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Αύριο Τρίτη, ο Ρούμπιο πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους. Οι δύο υπουργοί μίλησαν τηλεφωνικά τις προηγούμενες ημέρες, εκφράζοντας την βούληση να «επανεκκινήσουν» τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρούμπιο: Η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί - Νετανιάχου: Κοινή στρατηγική με τον Τραμπ για τη Γάζα
Πρώτο ταξίδι του Μάρκο Ρούμπιο στη Μέση Ανατολή: Συνάντηση με το Ισραηλινό πρωθυπουργό
Η Κολομβία ανακοίνωσε πρόγραμμα για την απόκτηση «ασπίδας» κατά των drones αξίας 1,7 δισ. δολαρίων
07:51
Μασαλία: Βαν παρέσυρε μαθητές μετά από εκδρομή - 11 τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση
07:43
«Πυρά» Τσίπρα με αφορμή το χάος στα αεροδρόμια - Τι θα πει σήμερα στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
07:34
ΗΠΑ: Προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο Μεξικού και κεντρικής Αμερικής
07:24