ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε οριακά τον διορισμό του Κας Πατέλ στην ηγεσία του FBI
O νέος επικεφαλής του FBI Κας Πατέλ
AP Photo/J. Scott ApplewhiteΠαρά τις αντιδράσεις των Δημοκρατικών αλλά και κάποιων Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, η Γερουσία, με οριακή πλειοψηφία, ενέκρινε απόψε (Πέμπτη 20/2), τον διορισμό του Κας Πατέλ στην ηγεσία της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI).
Σε σύνολο 100 γερουσιαστών, οι 51 ψήφισαν «ναι» στον διορισμό του εκλεκτού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι υπόλοιποι 49, μεταξύ των οποίων και δύο Ρεπουμπλικάνοι, τον καταψήφισαν.
Ο 44χρονος πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας επικρίνεται επειδή υπερασπίστηκε τους υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 αλλά και επειδή στο παρελθόν εξέφρασε τη στήριξή του στο ακροδεξιό, συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon.
Κατά την ακρόασή του στη Γερουσία τον περασμένο μήνα, ο Πατέλ υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν «πολιτικά αντίποινα» σε βάρος των πρακτόρων του FBI.
Ο Πατέλ, γιος Ινδών μεταναστών, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, είχε υπηρετήσει και στην πρώτη κυβέρνηση Τραμπ (2017-21), σε διάφορα πόστα. Θα διαδεχθεί στην ηγεσία του FBI τον Κρίστοφερ Ρέι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ινδός Κας Πατέλ είναι ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για τη διεύθυνση του FBI
Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης άλλαξε θέση και μπήκε σε αχαρτογράφητη περιοχή
07:59
Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που οδηγούσε πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ - 2.500 οδηγοί ελέγχθηκαν σε 4 ώρες
07:53
Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ISIS
07:53
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο η ένοικος του διαμερίσματος που κάηκε
07:47