«Η Ευρώπη χρειάζεται στις διαπραγματεύσεις» δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ για την Ουκρανία
Ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Αντόνιο Ταγιάνι
AP/Gregorio Borgia«Πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και ότι η Ευρώπη αυτή, πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνευση στην Ουκρανία.
«Όπως αναγνώρισε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, επιβάλαμε κυρώσεις στην Ρωσία και το θέμα αυτό θα αποτελέσει κύριο αντικείμενο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για μια ειρήνη η οποία εύχομαι να είναι δίκαιη και που πρέπει να οικοδομηθεί. Εργαζόμαστε με αυτό τον στόχο, όπως και για την ειρήνη στην Γάζα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Τορίνο.
«Υπάρχουν χώρες που συνομιλούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία ανήκει στο λεγόμενο "κουιντέτο" και για την Δευτέρα έχει προγραμματισθεί το G7, κάτι που σημαίνει ότι η Γαλλία δεν μιλά ανθ' ημών», κατέληξε ο Ταγιάνι.
Ακόμη τρία ουκρανικά χωριά κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε η Μόσχα
Στο μεταξύ, την κατάληψη ακόμη τριών χωριών στην περιφέρεια του Ντονέτσκ ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/2) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Πρόκειται για τα ουκρανικά χωριά Ναντιίβκα, Νοβοσίλκα και Νοβοοτσερετουβάτε. Πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2022 η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προσάρτησε την περιοχή του Ντονέτσκ.
Οι δυνάμεις της δεν ελέγχουν στο σύνολό τους τα εδάφη αυτά, από την έναρξη του πολέμου όμως, προωθούνται αργά αλλά σταθερά στην περιοχή.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που η Μόσχα έχει εκφράσει την βούληση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να τερματίσει τη σύγκρουση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H Mελόνι στηρίζει Τραμπ απέναντι στο «μπλοκ» των 79 ως προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Επίσημη επίσκεψη της Μελόνι στην Σαουδική Αραβία - Συμφωνίες ύψους 10 δισ. δολαρίων
Reuters: Μυστικές επαφές Αμερικανών και Ρώσων στην Ελβετία, με φόντο την Ουκρανία
Επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ: Εκπνέει το πρόγραμμα - Στις 150.000 οι επιταγές μέχρι τώρα
16:39
Ανταλλαγή 3.000 αιχμαλώτων μεταξύ Χούθι και κυβέρνησης της Υεμένης
16:31
Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα του τρίχρονου που πέθανε από ασιτία (vid)
16:23
Κεραμέως: Συνδυασμός Τεχνητής Νοημοσύνης με ανθρώπινο παράγοντα για βέλτιστα αποτελέσματα
16:17