Ρωσία: Πέθανε ο θρυλικός σκακιστής Μπορίς Σπάσκι
Ο Μπόρις Σπάσκι, Ρώσος Γκραντμάστερ του Σκακιού
AP Photo/Herbert KnosowskiΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο Ρώσος σκακιστής Μπορίς Σπάσκι, ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) Εμίλ Σουτόφσκι.
Γεννηθείς στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη), ο Σπάσκι πήρε την γαλλική υπηκοότητα το 1978. Ήταν ο 10ος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού – τίτλο τον οποίο κατείχε από το 1969 έως το 1972 όταν ηττήθηκε από τον αμερικανό Μπόμπι Φίσερ στο Ρέικιαβικ σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε «κορυφαία του αιώνα».
.jpg?t=NyBn0atr9t573VAWb7jFew)
Ο Μπόρις Σπάσκι δίνει τα χέρια με τον Μπόμπι Φίσερ μετά τη νίκη του Σπάσκι στο παιχνίδι στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, 12 Ιουλίου 1972
AP Photo«Γενιές σκακιστών έχουν μελετήσει και μελετούν ακόμη το παιχνίδι του», δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Αντρέι Φιλάτοφ, πρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, συμπληρώνοντας ότι είναι «τεράστια απώλεια για τη χώρα».
SPONSORED
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε ποιους νέους κλάδους επεκτείνεται
06:00
Άνοιξαν η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024
05:00
Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2024 από τον ΑΣΕΠ
04:00
ΔΥΠΑ - Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Αυτοί είναι οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων
03:00