ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύλληψη υπόπτων για πιθανές επιθέσεις σε βρετανική και γερμανική πρεσβεία

Τουρκία: Σύλληψη υπόπτων για πιθανές επιθέσεις σε βρετανική και γερμανική πρεσβεία
REUTERS/Stringer

Τέσσερις υπόπτους για πιθανή απειλή εναντίον της βρετανικής και της γερμανικής πρεσβείας στην Τουρκία συνέλαβαν οι αρχές, εξετάζοντας ενδεχόμενες διασυνδέσεις τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, έπειτα από έρευνα, δεν βρέθηκε κάποιο συνδετικό στοιχείο ανάμεσα στους συλληφθέντες και οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης. Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, οι υπηρεσίες πληροφοριών ξεκίνησαν έρευνα για πιθανό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους εναντίον της βρετανικής και της γερμανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία στην Άγκυρα θα παρέμενε κλειστή την Παρασκευή για λόγους ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς αυτό.

Αλλά και η γερμανική πρεσβεία ανέφερε στην ιστοσελίδα της πως οι αποστολές της είναι ανοικτές μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό εργασιών, έπειτα από μια τετραήμερη δημόσια αργία αυτή την εβδομάδα λόγω της μουσουλμανικής γιορτής 'Ειντ αλ-Αντχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ