Στο Κουρσκ ο Πούτιν για πρώτη φορά από την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων
Ο Βλαντιμιρ Πούτιν στο στρατιωτικό αρχηγείο στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας
Russian Presidential Press Service via APΣτρατεύματα στην περιφέρεια Κουρσκ, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη (12/3) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει αρκετές από τις περιοχές που κατέλαβαν ουκρανοί εισβολείς.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην περιφέρεια Κουρσκ από τότε που ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν απρόσμενη διασυνοριακή επίθεση τον Αύγουστο του 2024.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στον πρόεδρο Πούτιν πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Υπογραμμίζοντας πως τα ρωσικά στρατεύματα οφείλουν να απελευθερώσουν πλήρως την περιφέρεια Κουρσκ, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι οι στρατιώτες που θα συλληφθούν θα αντιμετωπιστούν ως «τρομοκράτες», δηλαδή όχι ως αιχμάλωτοι πολέμου.
430 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στο Κουρσκ
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού Βαλέρι Γκεράσιμοφ ανακοίνωσε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι 430 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν κατά την πρόσφατη προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες, βλέποντας ότι ήταν μάταιο να συνεχίσουν την αντίσταση, άρχισαν να παραδίδονται και 430 αιχμαλωτίστηκαν», είπε ο Γκεράσιμοφ, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: «Είναι στο χέρι της Μόσχας πια η εκεχειρία» - Αμερικανοί αξιωματούχοι καθ' οδόν προς τη Ρωσία
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (10 Ιανουαρίου)
06:30
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
06:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε αναμένεται η επόμενη δόση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00