ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Δίωξη για το όνομα ενός σκύλου

Νιγηρία: Δίωξη για το όνομα ενός σκύλου
EPA/NIC BOTHMA

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας Νιγηριανός, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη διατάραξη της δημόσιας τάξης, εξαιτίας του ονόματος που έδωσε στον σκύλο του.

Ο Τζοακίμ Ιρόκο αποφάσισε να βαφτίσει τον σκύλο του «Μπουχάρι», δίνοντάς του το όνομα του προέδρου της Νιγηρίας, γεγονός που τον έχει φέρει ενώπιον του Νόμου, καθώς διώκεται με την κατηγορία ότι οι πράξεις του θα μπορούσαν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη.

Ο δικηγόρος του Νιγηριανού ζήτησε την απαλλαγή του πελάτη του από τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως έχει το δικαίωμα να βαφτίσει τον σκύλο του όπως του αρέσει.

«Το όνομα αυτό δεν ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο (Μουχαμαντού) Μπουχάρι, είναι απλώς ένα όνομα που μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα», υποστήριξε ο δικηγόρος Εμπούν Ολού Αντεγκμπορούα, χαρακτηρίζοντας "άσκοπη" τη δίωξη σε βάρος του Ιρόκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του κρατιδίου Ογκούν, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε γράψει το όνομα πάνω στο ζώο, όχι για να κοροϊδέψει τον πρόεδρο αλλά για να πειράξει τον γείτονά του που ονομάζεται επίσης Μπουχάρι.

«Αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μουγίβα Αντετζόμπι.

Η δίκη του Ιρόκο έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο στο μεταξύ ο σκύλος... το έσκασε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ