Το πρώτο μήνυμα του νέου Καναδού πρωθυπουργού - «Δεν θα γίνουμε ποτέ τμήμα των ΗΠΑ»
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ
AP Photo/Nigel RoddisΞεκάθαρο μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ έστειλε στο πρώτο του διάγγελμα ως πρωθυπουργός του Καναδά ο Μαρκ Κάρνεϊ.
«Δεν θα αποτελέσουμε ποτέ, ποτέ, με οποιονδήποτε τρόπο, μέρος των ΗΠΑ» είπε στις δηλώσεις του, απαντώντας στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου να γίνει ο Καναδάς η 51η αμερικανική πολιτεία.
Ρίχνοντας αμέσως μετά τους τόνους, εξέφρασε τον σεβασμό του στις ΗΠΑ και δήλωσε πως θα αναζητήσει τρόπους για να «συνεργαστεί» με τον Αμερικανό ομόλογό του.
Εκτός από τις δηλώσεις περί «51ης αμερικανικής πολιτείας» ο Κάρνεϊ αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, την ώρα που ο Καναδάς καλείται να αντιμετωπίσει την κρίση που αναμένεται να φέρουν οι αμερικανικοί δασμοί σε μια σειρά καναδικών προϊόντων.
«Διαφορετικοί οι στόχοι ΗΠΑ και Ισραήλ στον πόλεμο με το Ιράν»: Τι δηλώνει η Αμερικανίδα διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών
16:21
Μέρι πέντε χρόνια θα πάρει η αποκατάσταση των ζημιών από τις επιθέσεις του Ιράν λέει η QatarEnergy
16:18
ΣτΕ: Υποχρεωτικό εναλλακτικό μάθημα για τους μαθητές που απαλλάσσονται από τα θρησκευτικά
16:10
Ο Σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το Πασχαλινό Ορατόριο του Μπαχ
16:00