Ρωσία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη στο διυλιστήριο του Ριαζάν
Ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ριαζάν της Ρωσίας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία TASS και RIA.
«Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών, τις οποίες εκτελούσαν οι εργαζόμενοι της αναδόχου εταιρείας (…) σημειώθηκε αποσυμπίεση του εξοπλισμού» ανέφερε το TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του διυλιστηρίου.
Σημειώνεται πως το διυλιστήριο αυτό ανήκει στην εταιρεία Rosneft και έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Τον Φεβρουάριο διέκοψε τη λειτουργία του έπειτα από μια τέτοια επίθεση.
Να σημειωθεί πως το διυλιστήριο του Ριαζάν παράγει 13,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (262.000 βαρέλια ημερησίως) ή περίπου το 5% της συνολικής παραγωγής της Ρωσίας.
Το 2024 η παραγωγή του έφτασε τα 2,3 εκατ. τόνους βενζίνης, 3,4 εκ. τόνους ντίζελ, 4,2 εκατ. τόνους καυσίμου πετρελαίου και 1 εκατ. τόνους καυσίμων για αεροσκάφη.
Ρόδος: Ανήλικoς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η μητέρα του
12:15
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη - Δεν υπάρχουν ξένοι στα θύματα λένε ελβετικά ΜΜΕ»
11:56
Το 2025 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι φέρνει το 2026
11:43