Γερμανία: Ταξιδιωτική σύσταση για τις ΗΠΑ από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών
Το αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία
AP Photo/Matthias SchraderΤο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προσάρμοσε τις ταξιδιωτικές του συστάσεις για τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας τους Γερμανούς πολίτες ότι «ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τον σκοπό παραμονής ή ακόμη και μια ελαφρά παράταση της άδειας ταξιδιού μπορεί να οδηγήσουν σε σύλληψη ή απέλαση κατά την είσοδο ή την έξοδο» από τις ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του υπουργείου.
Η γερμανική κυβέρνηση αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες μεμονωμένες συλλήψεις και απελάσεις Γερμανών στις ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του υπουργείου εξήγησε επίσης ότι «τα περιστατικά της περασμένης εβδομάδας που αφορούσαν Γερμανούς πολίτες που εισέρχονταν στις ΗΠΑ ελήφθησαν πολύ σοβαρά υπ’όψιν».
Η αλλαγή στις συστάσεις για τις ΗΠΑ όπως διευκρινίστηκε δεν σχετίζεται με ταξιδιωτική προειδοποίηση. Την Τρίτη (18/03) αποφασίστηκε να προσαρμοστούν οι ταξιδιωτικές συμβουλές και οι συμβουλές ασφαλείας για τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα σχετικά με τους ελέγχους εισόδου.
Εκπρόσωπος του υπουργείου πρόσθεσε:
«Διευκρινίσαμε και τώρα τονίζουμε ξεκάθαρα ότι μια εξουσιοδότηση ESTA ή μια αμερικανική βίζα δεν σας δίνει πάντα το δικαίωμα να εισέλθετε στις ΗΠΑ - H τελική απόφαση για το αν ένα άτομο μπορεί να εισέλθει στις ΗΠΑ εναπόκειται στις αμερικανικές συνοριακές αρχές - Aυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ισχύει το ίδιο και στην Γερμανία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η γερμανική κυβέρνηση επικρίνει την Άγκυρα για την σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου
Γερμανία: «Ναι» της Bundestag στο σχέδιο Μερτς - Ανοίγει ο δρόμος για χαλάρωση του «φρένου χρέους»
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
23:36
Ο Τραμπ άσκησε τα πρώτα βέτο της δεύτερης προεδρικής θητείας του
23:26
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00