Σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν Ρωσία και Ουκρανία - Επιβεβαίωσε ο Ζελένσκι
Σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν Ρωσία και Ουκρανία, έπειτα από συμφωνία που οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωσή της η Μόσχα ανέφερε ότι 175 Ουκρανοί στρατιώτες ανταλλάχθηκαν με 175 Ρώσους στρατιωτικούς.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε την ανταλλαγή.
Η Μόσχα παρέδωσε επίσης επιπλέον 22 βαριά τραυματίες Ουκρανούς κρατούμενους που χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε αυτό που περιέγραψε ως χειρονομία καλής θέλησης.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν μεσολαβήσει για τη συμφωνία αυτή, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ρώσοι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας βρίσκονται στη Λευκορωσία και περιμένουν να περάσουν στη Ρωσία, πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Σήμερα η τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ - «Δεν θα αποδεχθούμε υποχωρήσεις»
Πούτιν: Οι Ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώνουν την ανακατάληψη του Κούρσκ
Σχεδόν 3.000 νεκροί από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Πάνω από 16.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι
09:20
Ακρίβεια, ΔΕΘ, Ταμείο Ανάκαμψης: Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον Σεπτέμβριο
09:11
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μαθηματικό κόλπο που βρίσκει το 99% των λέξεων στο Wordle
09:00
Τοξικό νέφος 20 χλμ. από την φωτιά στο Ωραιόκαστρο - Βελτιωμένη εικόνα, συνεχίζεται η «μάχη»
08:50