ΚΟΣΜΟΣ

Καμία ένδειξη για τα κίνητρα του δράστη, δηλώνει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Καμία ένδειξη για τα κίνητρα του δράστη, δηλώνει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) συνομιλούν με κατοίκους του Μανχάταν, εποπτεύοντας τον χώρο, όπου το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Justin Lane/Pool

Τα κίνητρα του δράστη της βομβιστικής επίθεσης, που συγκλόνισε τη συνοικία Τσέλσι (Chelsea) του Μανχάταν (Manhattan) χθες βράδυ, παραμένουν άγνωστα στο παρόν στάδιο, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio).

«Γνωρίζουμε πως υπήρξε μία βόμβα, αυτό είναι σαφές. Όμως θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από αυτήν», είπε ο ντε Μπλάζιο.

«Εάν πρόκειται για προσωπικό, ή πολιτικό κίνητρο; Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αποκάλυψε δε πως οι 29 τραυματίες από την έκρηξη πήραν όλοι τους εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, και ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο’ Νιλ (James O'Neill) μέχρι στιγμής «κανένα πρόσωπο, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση».

De Blasio ONeill 2016 09 18T043802Z 73384867 S1BEUBYEVWAA RTRMADP 3 NEW YORK BLAST

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο' Νιλ δίνουν συνέντευξη Τύπου για την έκρηξη στο Τσέλσι του Μανχάταν, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Stephanie Keith TPX IMAGES OF THE DAY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ