Τουρκία: Ξεκίνησε η ψηφοφορία του CHP για την επικύρωση της υποψηφιότητας Ιμάμογλου για την προεδρία
Ανανεώθηκε:
O ηγέτης του CHP Οζγκιούρ Οζέλ
AP Photo/Emrah GurelΜέλη και υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της τουρκικής αντιπολίτευσης προσέρχονται κανονικά την Κυριακή (23/3) στα εκλογικά τμήματα σε μια προκριματική εκλογική διαδικασία για την επικύρωση της υποψηφιότητας του συλληφθέντος δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Το CHP κάλεσε τους πολίτες που δεν είναι μέλη του κόμματος να ψηφίσουν για να ενισχύσουν την αντίσταση μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για διαφθορά και υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Ιμάμογλου αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.
Το CHP, που έχει πάνω από 1,5 εκατ. μέλη, έχει στήσει 5.600 κάλπες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 16.00 ώρα Ελλάδας.
Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα είναι προγραμματισμένες για το 2028.
Σημειώνεται ότι εισαγγελείς ζήτησαν τουρκικό δικαστήριο να διατάξει την προφυλάκιση του Ιμάμογλου και άλλων τεσσάρων συνεργατών του, ενόψει των δικών τους για δυο διακριτές υποθέσεις «διαφθοράς» και «τρομοκρατίας», γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του αιρετού και ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας αν θα παραμείνει προφυλακισμένος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προφυλάκιση του Ιμάμογλου ζητούν οι Εισαγγελείς - Πεδίο μάχης η Κωνσταντινούπολη
Το «Χ» ανέστειλε λογαριασμούς μελών της τουρκικής αντιπολίτευσης εν μέσω διαδηλώσεων
Από τη Ραφήνα ξεκίνησαν οι δράσεις του προγράμματος για την προστασία των θαλασσών “Ocean Stewards”
13:17
Πώς τα 500 δισ. δολάρια για διόδια από τα Στενά του Ορμούζ θα άλλαζαν για πάντα τη μορφή της Μέσης Ανατολής
13:12
Η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν - Τι αποκάλυψε ο Βανς
13:07
ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2027: Σκέρτσος για μπλόκο στα Social Media ανηλίκων: Το επιχειρηματικό μοντέλο από τις πλατφόρμες λειτουργεί χωρίς όρια - Να δούμε και το ζήτημα των κυρώσεων
13:00