ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI θεωρεί πως η επίθεση στη Μινεσότα αποτελεί δυνητικό τρομοκρατικό κτύπημα

Το FBI θεωρεί πως η επίθεση στη Μινεσότα αποτελεί δυνητικό τρομοκρατικό κτύπημα
Στιγμιότυπο από την έκτακτη τηλεοπτική μετάδοση του CNN της συνέντευξης Τύπου των αρχών του Σεντ Κλάουν της Μινεσότα για το χθεσινοβραδινό επεισόδιο μαχαιρώματος, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 Twitter CNN ‏@CNN

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) θεωρεί πως η επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο της Μινεσότα αποτελεί «δυνητικά» μία τρομοκρατική πράξη, σύμφωνα με τον ειδικό πράκτορα που προΐσταται των ερευνών Ρικ Θόρντον (Richard T. Thornton).

«Ερευνούμε τα γεγονότα ως δυνητική τρομοκρατική πράξη. Το λέω καθαρά, δυνητική. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε ως τώρα, εάν δηλ. ο ύποπτος ήταν σε επαφή, ή είχε εμπνευσθεί από μία ξένη τρομοκρατική οργάνωση», τόνισε ο Θόρντον.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, κάνοντας λόγο για μαχητή της οργάνωσης που ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του χαλιφάτου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο των τζιχαντιστών Amaq.

Οι διωκτικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει προς ώρας κάποια απόδειξη πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην έκρηξη στo Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι, και την επίθεση με μαχαίρι στο Σεντ Κλάουντ της Μινεσότα, όπου τραυματίστηκαν εννέα, και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αμφότερες το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το Σεντ Κλάουντ (Saint Cloud) βρίσκεται 110 χλμ. βορειοδυτικά της Μινεάπολης (Minneapolis) στην πολιτεία Μινεσότα (Minnesota).

«Προς ώρας δεν έχουμε κάποια απόδειξη που θα υπαινισσόταν κάποια σύνδεσή τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN o αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Κλάουντ Γουίλιαμ Μπλερ Άντερσον (William Blair Anderson).

Ενώ μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει γίνει καμία ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ