Η πρώτη φανέλα του Τζόρνταν με τους Μπουλς πουλήθηκε έναντι 4,2 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία
Η φανέλα της δημοπρασίας
AP Photo/Julia Demaree Nikhinson«Χρυσή» πωλήθηκε σε δημοπρασία η πρώτη φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, έναντι του ποσού των 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η φανέλα την οποία έχει φορέσει ο «Air» στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ, δημοπρατήθηκε απ’ τον οίκο Sotheby's στο ποσό των 4.215.000 δολαρίων και αυτόματα έγινε η 5η ακριβότερη φανέλα του ΝΒΑ στην ιστορία.
Οι «χρυσές» φανέλες
Η ακριβότερη φανέλα της λίστας είναι αυτή του Μάικλ Τζόρνταν στη σεζόν «last dance» όπως έχει χαρακτηριστεί, η οποία και το 2022 πωλήθηκε έναντι 10.091.000 δολαρίων.
Στην δεύτερη θέση ακολουθεί μια φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ από την MVP σεζόν του (2007-08) για 5.85 εκατομμύρια δολάρια.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται μια φανέλα του αείμνηστου Γουίλτ Τσάμπερλεϊν από το Game 5 των τελικών του 1972 για 4.9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τέταρτη βρίσκεται ξανά φανέλα του Τζόρνταν και συγκεκριμένα μία που φόρεσε κατά τη διάρκεια της 1996-97 σεζόν για 4.7 εκατομμύρια δολάρια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνελήφθη ο γιος του Μάικλ Τζόρνταν για κατοχή κοκαΐνης
Χάρης Δούκας: «Οι εργασίες στη Βασιλίσσης Όλγας ολοκληρώθηκαν»
14:25
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σαουλίδης με «αιχμές» κατά της ηγεσίας του κόμματος
14:25
Εξαφανίστηκε 28χρονος από την περιοχή της Καισαριανής
14:16
Ιρανικά ΜΜΕ: ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το νησί Χαργκ - «Η αυτοσυγκράτηση έληξε» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
14:16