Σιγκαπούρη: Συνελήφθη έφηβος που σχεδίαζε να σκοτώσει 100 μουσουλμάνους
Συλληφθείς με χειροπέδες
PixabayΤο υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (02/04) τη σύλληψη εφήβου που σχεδίαζε να σκοτώσει «τουλάχιστον 100 μουσουλμάνους» καθώς θα αποχωρούσαν από τζαμιά, εμπνευσμένος από την επίθεση στο Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.
Ο έφηβος, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο, δήλωσε ότι είχε εντοπίσει πέντε τζαμιά στη Σιγκαπούρη όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής(04/04), σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το σχέδιο του
Όπως είπε ο ίδιος, εμπνεύστηκε από τον Μπρέντον Τάραντ, τον δράστη της επίθεσης στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, το 2019, που σκότωσε 59 ανθρώπους, έναν "ήρωα", όπως τον αποκάλεσε ο συλληφθείς.
Ο έφηβος "ήθελε να σκοτώσει τουλάχιστον 100 μουσουλμάνους, για να είναι περισσότερα από τα θύματα του Τάραντ. Ήθελε επίσης να μεταδώσει ζωντανά αυτές τις επιθέσεις", όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Κ Σανμούγκαν.
Η οπλοκατοχή στην Σιγκαπούρη
Σε αυτή τη χώρα όπου η οπλοκατοχή είναι μια από τις πιο αυστηρά ελεγχόμενες στον κόσμο, «είχε ήδη κάνει αρκετές προσπάθειες να αποκτήσει πιστόλι», πρόσθεσε ο υπουργός.
«(Ο έφηβος) Είπε στους ανακριτές αρκετά ανοιχτά ότι αν είχε όπλο, θα είχε πραγματοποιήσει αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο ίδιος.
Ο έφηβος είχε έρθει σε επαφή με έναν άλλο ύποπτο, τον 18χρονο Νικ Λι, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο με παρόμοιες κατηγορίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Mυήσεις νέων σε τζιχαντιστικές οργανώσεις
Ο υπουργός τόνισε ότι η Σιγκαπούρη δεν έχει μείνει αλώβητη από ριζοσπαστικοποιημένους τζιχαντιστές.
Τον Φεβρουάριο, ένα 15χρονο κορίτσι τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση επειδή «ορκίστηκε πίστη σε ένα chatbot της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)" αφού είχε έρθει σε επαφή με υποστηρικτές αυτής της οργάνωσης στο εξωτερικό, ανέφερε.
"Ήθελε να πολεμήσει και να πεθάνει για τον ISIS. Αναζήτησε πτήσεις για τη Συρία και προσπάθησε να εξοικονομήσει χρήματα για το ταξίδι της", δήλωσε ο υπουργός.
Πέρυσι, εξάλλου, η αστυνομία της Σιγκαπούρης συνέλαβε έναν έφηβο ο οποίος παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε επίθεση με μαχαίρι εμπνευσμένος από το Ισλαμικό Κράτος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπουρκίνα Φάσο: «Πολλές δεκάδες» πολίτες και στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών
Ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα: Οι τζιχαντιστές να λογοδοτήσουν για τη σφαγή στη Συρία
Σομαλία: Νεκροί περισσότεροι από 40 τζιχαντιστές μετά από μάχες με τον στρατό
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00