Το Κίεβο προτρέπει τα μέλη του ΝΑΤΟ να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία
Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα
ΑΠΕ ΜΠΕNα ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στη Μόσχα προέτρεψε σήμερα Πέμπτη (3/4) τα μέλη του ΝΑΤΟ o ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα. «Η Ρωσία παραμένει υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη», τόνισε ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας πριν από τη συνάντηση με ομολόγους του από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Παρότι η Ουκρανία συμφώνησε στο αμερικανικό σχέδιο για άνευ όρων εκεχειρία 30 ημερών, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «θέτει όρους και απαιτήσεις», είπε ο Σιμπίχα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε. Προκειμένου η Ρωσία να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας, «είναι καιρός να αυξηθεί η πίεση στη Μόσχα», υποστήριξε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.
Το Κρεμλίνο έχει συμφωνήσει σε αναστολή των επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών, αλλά Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση αυτής της συμφωνίας.
Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει αποδεχθεί την αμερικανική πρόταση για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.
Τη Δευτέρα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την επιστράτευση 160.000 νέων. Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, ο Σιμπίχα υποστήριξε πως το ερώτημα δεν είναι αν ο Πούτιν σχεδιάζει να επιτεθεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, «το ερώτημα είναι αν θα είμαστε προετοιμασμένοι ή όχι». «Αυτή είναι μια ιστορική και καθοριστική στιγμή για το μέλλον της Ουκρανίας και της Ευρώπης», τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ΗΠΑ σταματούν τη συγκέντρωση αποδείξεων για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
«The God of the Woods»: Η νέα σειρά μυστηρίου του Netflix με την Μάγια Χοκ
16:03
Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη μετά την απολογία του
16:00
Πυρομαχικό υλικό εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης
15:51
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια για την 25η Μαρτίου
15:39