«Η Κίνα πανικοβλήθηκε - Το έπαιξε τελείως λάθος» - Η αντίδραση Τραμπ στα αντίμετρα του Πεκίνου
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ
Saul Loeb/ APΚριτική στα αντίμετρα που ανακοίνωσε το Πεκίνο ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς ασκεί ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέα του ανάρτηση, σημειώνοντας πως «η Κίνα το έπαιξε λάθος, πανικοβλήθηκαν. Το μόνο πράγμα που δεν είχαν την ευχέρεια να κάνουν».
Η αντίδραση αυτή, ακολουθεί την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 34% σε όλα τα προϊόντα των ΗΠΑ, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Απριλίου μία ημέρα αφότου θα τεθούν σε ισχύ οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ταυτόχρονα, όμως, κατέθεσε προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Το μήνυμα στους επενδυτές
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε νέο μήνυμα στους επενδυτές, ξεκαθαρίζοντας πως οι πολιτικές του «δεν θα αλλάξουν ποτέ».
«Στους πολλούς επενδυτές που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και επενδύουν πολλά χρήματα: Οι πολιτικές μου δεν θα αλλάξουν ποτέ. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή να γίνετε πλούσιοι, πλουσιότεροι από ποτέ» έγραψε χαρακτηριστικά σε νέα του ανάρτηση στο Truth Social, την ώρα που οι αγορές βρίσκονται στο «κόκκινο» μετά την ανακοίνωσή του για μαζική επιβολή δασμών.

Σε νεότερη ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκτιμά πως τα «νούμερα είναι καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν».
«Δουλεύει ήδη (το σύστημα των δασμών). Κρατηθείτε δυνατά, δεν μπορούμε να χάσουμε» συμπληρώνει.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Κίνα απαντά με 34% επιπρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα - Προσφεύγει στον ΠΟΕ
Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών – Στο ένα ρεύμα η κίνηση των οχημάτων στο ύψος του Χαϊδαρίου
07:24
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν και πότε - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
07:14
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ: Οι αγρότες επιμένουν, η κυβέρνηση επιδιώκει «κατάπαυση» μέσω πληρωμών – Κομβικός ο Δεκέμβριος
07:05
Μέχρι το μεσημέρι τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές επηρεάζει σήμερα η κακοκαιρία Byron
07:00